Zoeken

Afrika Cup 2025: Patrice Motsepe spreekt Marokko tegen

10 februari 2024 - 14:00 - Sport

©

Tijdens een persconferentie in Abidjan heeft Patrice Motsepe, voorzitter van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF), de exacte data voor de volgende Afrika Cup in 2025 niet willen bevestigen. Hiermee spreekt hij de verklaringen tegen van Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Motsepe benadrukte dat de focus momenteel ligt op de editie van dit jaar, die dit weekend in Ivoorkust wordt afgerond. Het tweejaarlijkse toernooi is uitzonderlijk met zes maanden uitgesteld om de regenseizoen in West-Afrika te vermijden.

Lees ook: CAF-commissie kreeg opdracht om "Marokko te kiezen voor Afrika Cup 2025"

De planning van de volgende Afrika Cup in Marokko brengt verschillende logistieke uitdagingen met zich mee. Het houden van het toernooi in januari en februari zou de organisatie van kwalificatiewedstrijden bemoeilijken vanwege de reeds door FIFA vastgelegde data voor het WK 2026. Daarnaast heeft de FRMF aangekondigd dat het toernooi in de zomer van 2025 zal plaatsvinden, maar dit valt samen met de FIFA Club World Cup in Noord-Amerika.

Lees ook: Officieel: Marokko gastland voor Afrika Cup 2025

Ondanks deze uitdagingen en de concurrentie van andere grote evenementen, blijft Motsepe optimistisch over het doorgaan van de Afrika Cup 2025 zoals gepland. "Er zijn veel concurrerende evenementen tegelijkertijd, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed zal verlopen in die periode," zei Motsepe. "We moeten rekening houden met andere concurrerende competities, maar de Afrika Cup volgend jaar zal een enorm succes zijn en we zullen te zijner tijd verdere aankondigingen doen."

Bladna.nl