Zoeken

Lahcen Daoudi: "Marokko bijna failliet"

24 mei 2012 - 18:29 - Economie

©

"Marokko is bijna failliet", en het bewijs ervan is het handelsbalans van het land met een begrotingstekort van 64 miljard dirham op eind april. Dat stelde Lahcen Daoudi, minister van Hoger Onderwijs, op dinsdag. Hij vergeleek daarbij de actuele situatie met de jaren ’80, toen Marokko een herstructureringsbeleid had aangenomen.

Lahcen Daoudi, uitgenodigd op een informatiedag in Rabat op initiatief van verschillende ministeries, gaf een alarmerend beeld van de economische situatie in Marokko, dat sinds 2011 moet handelen met een crisis.

Tijdens zijn toespraak hekelde de PJD-minister onder anderen supermarkteigenaren, dewelke hij ervan beschuldigde enkel buitenlandse producten op de Marokkaanse markt te commercialiseren, en geen aandacht te schenken aan de lokale productie.

Lahcen Daoudi, die de namen van de geviseerde supermarkten niet gaf, beschuldigde de winkels ervan enkel de financiële voordelen in acht te nemen en niet het nationaal belang.

In Marokko haalt de handel- en distributiesector een jaarlijkse omzet van 550 miljard dirham, en gebruikt 1,3 miljoen mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team