Zoeken

Marokkaanse televisie bijna failliet

20 februari 2014 - 18:27 - Economie

©

De Marokkaanse publieke omroep SNRT is bijna failliet. Volgens Anass heeft de dienst 250 miljoen dirham schulden. De publieke omroep zou zelfs worstelen met het betalen van water-en elektriciteitsrekeningen.

En de toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Aanstaande Ramadan zal zoals elk jaar een aanzienlijke investering vergen voor de Marokkaanse zenders.

Nog steeds volgens Anass ligt de eigen productie van de SNRT bijna stil. De dienst zou ook tijdelijk geen investeringen meer doen. De bankleningen zouden nauwelijks voldoende zijn om het personeel te betalen.

Faycal Laraïchi, baas van de SNRT, liet enkele weken geleden tijdens een directiemeeting weten dat de publieke omroep nog op 600 miljoen dirham van de Staat wachtte voor de jaren 2012 en 2013. Een bron van het ministerie van Communicatie bevestigde een komende subsidie van 400 miljoen dirham.

SNRT is niet de enige met financiële problemen. In 2012 meldde Akhbar Al Yaoum dat de Marokkaanse televisiezender 2M ook bijna failliet was. De zender dankt zijn voortbestaan enkel aan publiek geld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team