Zoeken

Alle studenten krijgen studiebeurs in Marokko

8 juni 2014 - 18:51 - Economie

©

Minister van Hoger Onderwijs Lahcen Daoudi heeft deze week de veralgemening van studiebeurzen in Marokko aangekondigd. Alle studenten die voor het academiejaar 2014-2015 een beurs aanvragen, zullen deze ook krijgen.

Lahcen Daoudi verklaarde dit op dinsdag in het Parlement tijdens een mondelinge vragensessie. Ruim 2 miljard dirham werden voorzien voor Universitaire studiebeurzen.

Marokko wil via de maatregel meer investeren in zijn jeugd om een kennismaatschappij op te richten. Een deel van het bedrag toegekend aan studiebeurzen, wordt gefinancierd door het geld dat werd bespaard met de verlaging van subsidie op benzine.

Volgens de minister is het budget voor studiefinanciering in de afgelopen jaren geleidelijk aan naar boven bijgesteld. Twee jaar geleden had zijn afdeling een begroting van 700 miljoen dirham voor studiebeurzen. Dit jaar is dat 1,4 miljard en voor volgend jaar wordt dus 2 miljard dirham voorzien.

Update 9 juni 2014

Minister Lahcen Daoudi van Hoger Onderwijs is in een verklaring aan de media op zijn woorden teruggekomen. Er komt geen veralgemening van de studiebeurzen in Marokko. Enkel studenten van wie de aanvragen werden goedgekeurd, maar om financiële redenen niet het nodige papierwerk in orde kregen, zullen recht hebben op een studiebeurs. Dus slechts 230.000 studenten op de 615.000 dat Marokko telt zullen baat hebben bij de maatregel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team