Zoeken

Marokko: ex-supercop laat weer van zich horen

11 december 2019 - 13:20 - Marokko

©

De voormalige Marokkaanse supercop Hicham Mallouli zorgt opnieuw voor ophef in het land met een nieuw filmpje op sociale media.

In de video klaagt de voormalige politieagent over het feit dat hij zijn salaris niet ontvangt. Hij eist van zijn hiërarchie dat zijn achterstallige salaris wordt betaald nu hij werd vrijgesproken door de justitie.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN wordt Mellouli echter nog steeds vervolgd en blijft als gevolg geschorst tot de uitspraak van het hof van beroep in Rabat.

De dienst herinnert er tevens aan dat Hicham Mallouli wordt verdacht van een ontvoering, poging tot verkrachting en mishandeling. Hij werd daarvoor in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Salé.

Pas op 8 januari 2020 zal het besluit van het hof van beroep bekend worden gemaakt. De ex-supercop blijft tot dan geschorst en kan dus geen salaris ontvangen volgens artikel 73 van het reglement van de openbare dienst. Na het vonnis zal Mallouli bovendien voor een tuchtcommissie verschijnen die over zijn toekomst bij de politie zal beslissen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team