Zoeken

Marokkaanse journalist gearresteerd voor kritiek op justitie

28 december 2019 - 12:50 - Marokko

©

Omar Radi, Marokkaanse journalist en mensenrechtenactivist, is donderdag door de politie gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen na een bericht op Twitter.

De bekende journalist had in zijn bericht een besluit van de justitie aan de kaak gesteld. Hij werd kort na zijn arrestatie voor de procureur geleid die zijn voorlopige inhechtenisneming beval.

Said Benhammani, de advocaat van Omar Radi, stelt dat hij voor de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca een voorwaardelijke vrijlating heeft gevraagd voor zijn cliënt maar dat de rechter weigerde. De volgende zitting staat op 2 januari gepland.

Omar Radi wordt vervolgd op basis van artikel 263 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht voor laster tegen een magistraat. Hij riskeert daarvoor maximaal één jaar gevangenisstraf.

De 33-jarige journalist had in april dit jaar het vonnis tegen de Hirak activisten op sociale media veroordeeld. Zijn arrestatie zorgt voor veel ophef in Marokko en werd reeds door Verslaggevers zonder grenzen aan de kaak gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team