Zoeken

Marokkanen willen Frans door Engels vervangen op school

19 maart 2015 - 15:42 - Marokko

©

Frans is steeds minder populair in Marokko. De taal wordt als een belemmering voor de ontwikkeling van de kennis beschouwd. Steeds meer Marokkanen pleiten voor zijn vervanging door het Engels op school.

Uit een onderzoek van Hespress blijkt dat 86% van de ruim 40.000 deelnemers, de taal van Molière willen vervangen door die van Shakespeare op school. Frans wordt door de deelnemers beschouwd als een rem op de ontwikkeling van de kennis en economische kansen, vooral op de arbeidsmarkt. Slechts 14% van de respondenten pleiten voor het behoud van de Franse taal als als eerste vreemde taal in Marokko.

Premier Abdelilah Benkirane stelde vorige week eveneens dat het Engels de taal van de wetenschap, techniek en handel is. Hij verklaarde dat hij zelf heel graag Engels zou willen spreken omdat het van grote hulp zou zijn tijdens zijn verplaatsingen in het buitenland.

Een commissie ingesteld door Koning Mohammed VI moet vóór het einde van de maand een rapport over de hervorming van het onderwijs in Marokko presenteren. De vervanging van het Frans door het Engels is één van de belangrijkste voorstellen van de commissie. Er is ook sprake van de invoer van het Darija in het onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team