Zoeken

76% kinderen na 4 jaar school nog steeds analfabeet in Marokko

24 maart 2015 - 12:44 - Marokko

©

Een nieuw onderzoek van het Marokkaans ministerie van Onderwijs toont aan dat 76% kinderen in Marokko na vier jaar in het basisonderwijs, nog steeds niet kunnen lezen en schrijven.

Het ministerie werkt momenteel aan een hervormingsplan van het onderwijs en heeft daarvoor een peiling uitgevoerd bij 100.000 mensen uit de onderwijssector, waaronder 68.000 leerkrachten.

Minister Rachid Belmokhtar is verontrust door de resultaten van het onderzoek. Zijn afdeling maakt er daarom een prioriteit van basisschoolleerlingen sneller en beter te leren lezen, schrijven en rekenen door nieuwe leermethoden in te voeren.

Ook de lerarenopleiding zal de nodige aandacht krijgen. De aanwervingscriteria worden strenger en de leerkrachtencursus zal worden gewijzigd, aldus Belmokhtar.

Een commissie ingesteld door Koning Mohammed VI moet vóór het einde van de maand een rapport over de hervorming van het onderwijs in Marokko presenteren. De vervanging van het Frans door het Engels is één van de belangrijkste voorstellen van de commissie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team