Zoeken

Marokko lanceert app "Mijn digitale identiteit"

3 december 2022 - 08:00 - Marokko

©

Sinds 30 november kunnen Marokkanen de geheime code van hun elektronische identiteitskaart opnieuw instellen of personaliseren. Dit gebeurt via een applicatie van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN).

De nieuwe elektronische nationale identiteitskaart is in augustus 2020 in gebruik genomen. Het certificeert de nationaliteit en de identiteit van de houder, met inbegrip van zijn of haar digitale identiteit, door een uniek nationaal identiteitsnummer (CNIE-nummer) toe te kennen.

Lees ook: Marokko schaft 22 administratieve documenten af

Marokkaanse burgers kunnen nu zelf de geheime code van hun elektronische identiteitskaart opnieuw instellen of personaliseren via de applicatie "Mon Identité Numérique" (mijn digitale identiteit), beschikbaar op Android en IOS. Met de app wil de DGSN diensten aan burgers faciliteren. Om toegang te krijgen moet de applicatie worden gedownload of geüpdatet voor wie deze al voor de lanceringsdatum downloadde.

Lees ook: Marokkaanse diaspora kan identiteitskaart binnenkort online aanvragen

De aanpassingen aan de elektronische Marokkaanse identiteitskaart maken het een waardevol document waarvan de persoonsgegevens worden beschermd door een geheime code. Volgens de DGSN is het "één van de belangrijkste beveiligingselementen voor de bescherming van iemands digitale identiteit, ongeacht of deze persoonlijk of op afstand wordt gebruikt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team