Zoeken

Marokko: El Mortada Iamrachen uit ernstige beschuldigingen

2 september 2019 - 20:40 - Marokko

©

El Mortada Iamrachen, veroordeeld voor terrorisme, heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen de gevangenisadministratie over zijn detentieomstandigheden.

In een brief die door zijn familie werd gepubliceerd, roept Iamrachen het ministerie van de Mensenrechten op om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

De Riffijnse activist stelt het slachtoffer te zijn van intimidatie en slechte behandelingen in zijn cel. Deze handelingen zijn een schending van de mensenrechten en hij weigert zich te laten doen.

"Is het mijn recht niet als burger van dit land om te eisen dat mijn waardigheid in de gevangenis wordt gerespecteerd? Is het niet beschamend voor de gevangenisdelegatie om te verklaren dat ik niet werd mishandeld zonder onderzoek te doen?", aldus Iamrachen in zijn brief.

In de brief die eind vorige week door TelQuel werd gepubliceerd houdt de activist, die in de gevangenis Salé 2 wordt vastgehouden, de gevangenisadministratie verantwoordelijke voor de "gevolgen van zijn detentieomstandigheden".

Een tiental dagen geleden had de vereniging Thafra laten weten dat Iamrachen geen contacten met andere gedetineerden mocht hebben en systematisch werd lastiggevallen en geïntimideerd door de bewakers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team