Zoeken

Marokko: El Mortada Iamrachen slachtoffer "onmenselijke behandeling" in gevangenis

22 augustus 2019 - 13:20 - Marokko

©

El Mortada Iamrachen zou het slachtoffer zijn van een onmenselijke behandeling in de gevangenis Salé 2 waar hij wordt vastgehouden. De vereniging Thafra stelt de situatie aan de kaak.

Thafra werd opgericht door de families van vastgehouden Riffijnse Hirak-activisten en volgt het dossier van Iamrachen op de voet.

De jonge activist zou het slachtoffer zijn van intimidatie door het gevangenispersoneel. Hij zou in de gevangenis "een speciale behandeling" krijgen.

Iamrachen heeft geen contacten met andere gedetineerden en wordt systematisch lastiggevallen en geïntimideerd door de bewakers, aldus de vereniging in een verklaring op zondag. Door deze slechte behandelingen zou de activist in een "heel slechte psychologische toestand" verkeren.

De gevangenisadministratie DGAPR heeft de beschuldigingen van slechte behandelingen ontkend. Wel wordt bevestigd dat Iamrachen enkel contacten mag hebben met zijn familie.

Op Eid ul-Adha had Abdelouahab Rafiki, meer bekend als Abu Hafs, op Facebook laten weten dat hij telefonisch contact had gehad met de jonge imam en dat het "de mooiste oproep" van het feest was voor hem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team