Zoeken

Nasser Zefzafi wil van Marokkaanse nationaliteit af

27 augustus 2019 - 10:00 - Marokko

©

Nasser Zefzafi, leider van de Hirak protestbeweging die tot 20 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, wil dat zijn Marokkaanse nationaliteit hem wordt afgenomen.

De vader van Zefzafi maakte dat op sociale media bekend. Zijn medegevangenen Nabil Ahamjik, Ouassim El Boustati, Samir Ighid, Mohamed El Haki en Zakaria Adechour deden hetzelfde verzoek.

Alle zes dienden een aanvraag in die zin in bij het ministerie van Justitie en de Procureur des Konings bij het Cassatiehof. De vier activisten hekelen de handelingen van de Marokkaanse justitie die het bewijs van hun onschuld heeft verworpen.

Volgens Ahmed Zefzafi zijn zijn zoon en de andere Riffijnse activisten tevens het slachtoffer van marteling tijdens hun verhoren in de gevangenis. Er zou een officieel rapport hierover bestaan maar deze is in handen van de autoriteiten.

Nasser Zefzafi en zijn kompanen worden sinds hun veroordeling in beroep in de gevangenis van Fez vastgehouden. De 39-jarige werkloze protestleider werd veroordeeld wegens samenzwering tegen de staatsveiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team