Zoeken

Marokko treft extra maatregelen tegen Ebolavirus

3 september 2014 - 17:40 - Marokko

©

Marokko heeft een nieuw plan ontwikkeld om de verspreiding van het Ebolavirus naar het Koninkrijk te vermijden. Er zullen onder meer strengere controles worden uitgevoerd met behulp van thermische camera’s en infrarood thermometers.

Het plan is ontwikkeld in samenwerking met de Marokkaanse Gendarmerie, de haven- en luchthavenautoriteiten, de grenscontrolediensten en Royal Air Maroc. Dat meldt Marokkaanse krant l’Opinion.

Abderrahmane Maaroufi, hoofd van de afdeling Epidemiologie en bestrijding van ziekten bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, meldt bovendien dat er in de havens en aan de grenzen nieuwe controlemaatregelen zijn getroffen voor goederen afkomstig uit Ebola-landen.

Met Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc werden ook afspraken gemaakt. Royal Air Maroc is namelijk één van de laatste maatschappijen die nog naar Ebola-landen vliegt. Om een verspreiding van Ebola te vermijden wordt er geen toerbeurtsysteem meer opgelegd aan de bemanning. Ook moet het vliegtuigpersoneel goed uitkijken en verdachte gevallen van Ebola-besmetting onmiddellijk aan de kapitein melden.

Abderrahmane Maaroufi garandeert eveneens dat atleten en sporters die in de komende maanden naar Marokko zullen reizen voor het WK voor Clubteams 2014 en de Afrika Cup 2015, geen risico lopen om met Ebola besmet te worden. Hij spreekt daarmee een informatie tegen over de mogelijke verplaatsing van in Marokko geplande sportcompetities naar andere - niet Afrikaanse - landen. Wereldvoetbalbond FIFA had medio augustus de organisatie van het WK voor Clubs 2014 in Marokko al bevestigd.

Royal Air Maroc blijft naar Ebola-landen vliegen

Marokko vreest Ebola sinds april

Marokko had begin april reeds de versterking aangekondigd van de sanitaire controles aan de grenzen. De beslissing volgde toen op de uitbraak van het Ebolavirus in Guinea.

De Ebola-uitbraak in West-Afrika is al maanden aan de gang. Het aantal doden door Ebola is opgelopen tot meer dan 1550 mensen volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het virus is aanwezig in Guinee, Sierra Leone, Liberia, Senegal, Nigeria en de Democratische Republiek Congo.

Ebola is een ernstige besmettelijke infectieziekte waarvoor nog geen behandeling is gevonden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal het nog zeker zes tot negen maanden duren en ruim 490 miljoen dollar kosten om de epidemie onder controle te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team