Zoeken

Marokko heeft duurste Arabisch voetbalteam ter wereld

5 juni 2024 - 14:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal is het duurste Arabische team ter wereld. Dat blijkt uit een recent ranking van Transfermarkt, een website gespecialiseerd in transferwaardes van voetballers.

Met een totale marktwaarde van 375,1 miljoen euro overtreft Marokko alle andere Arabische landen. De hoge waarde is deels te danken aan de prestaties van Achraf Hakimi, de rechtsback van Paris Saint-Germain. De sterspeler heeft een marktwaarde van 60 miljoen euro.

Lees ook: Salaris Marokkaanse internationals: wie verdient het meest?

De prestaties van Marokko op het WK 2022 in Qatar droegen ook bij aan de stijging van de totale waarde. De Atlas Leeuwen bereikten als eerste Arabische en Afrikaanse land de halve finale van een WK, wat de reputatie van de spelers aanzienlijk verbeterde.

Op de tweede plaats in de ranglijst van duurste Arabische teams staat Algerije met een totale marktwaarde van 196,20 miljoen euro. Ismaël Bennacer en Rayan Aït-Nouri, beide met een marktwaarde van 35 miljoen euro, zijn de sterspelers van de Algerijnen. Egypte completeert de top 3 met een totale waarde van 103,10 miljoen euro. De helft van die waarde is te danken aan Mohamed Salah, de sterspeler van Liverpool met een marktwaarde van 55 miljoen euro.

Lees ook: Impact historische run Atlas Leeuwen op imago Marokko

Tunesië (55,20 miljoen euro) en de Verenigde Arabische Emiraten (34,30 miljoen euro) sluiten de top 5 af. Fabio Lima, de 30-jarige aanvaller van Al-Nasr, is met een marktwaarde van 7 miljoen euro de duurste speler van de Emiraten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team