Zoeken

Marokko: gendarmes en drugsbaron betrokken bij corruptieschandaal

25 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Marokko zijn twee gendarmes en een drugsbaron veroordeeld tot gevangenisstraffen voor hun betrokkenheid bij een corruptieschandaal.

De gendarmes, werkzaam bij de brigade van Lalla Mimouna onder het commando van de Koninklijke Gendarmerie in Souk El Arbaa, kregen elk tien maanden cel voor corruptie en chantage. De drugsbaron, die de corrupte gendarmes filmde, is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens laster.

Lees ook: Betrapte gendarmes en drugsdealer cel in in Marokko

De zaak kwam aan het licht na de verspreiding van een video waarin te zien was hoe de drugsbaron geld gaf aan de gendarmes in ruil voor het negeren van zijn criminele activiteiten. In dezelfde video was ook te zien hoe hij onderhandelde over het afkopen van een verkeersboete. Deze video leidde tot een onderzoek door de Koninklijke Gendarmerie van Kenitra.

Lees ook: Marokkaanse gendarmes verdacht van samenwerking met drugsdealer

Tijdens een inval van een speciale brigade in de regio Gharb, werd de drugsbaron gearresteerd. Daarna volgden de arrestaties van de gendarmes, waarvan één recentelijk was overgeplaatst naar de brigade in Ouaouizeght, in de provincie Azilal. Na hun aanhouding en voorgeleiding aan de openbare aanklager bij de rechtbank van eerste aanleg in Souk El Arbaa, werden de verdachten in hechtenis genomen.

Bladna.nl