Zoeken

Drugsbaron vermoordt "berouwvolle" medewerker in Settat

29 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

In El Borouj, een gemeente in de provincie Settat, vond afgelopen zondag een gruwelijke moord plaats. Een drugsbaron heeft een voormalige medewerker op brute wijze om het leven gebracht nadat deze besloot te stoppen met zijn illegale activiteiten.

Volgens Assabah werd het slachtoffer in zijn woning aangevallen door de drugsbaron, diens zoon en een andere handlanger. Het slachtoffer werd met een mes verwond en vervolgens naar een afgelegen plek gebracht waar hij werd doodgemarteld.

Lees ook: Door België uitgeleverde drugsbaron ’Temsamani’ in Marokko veroordeeld

De volgende ochtend werd het zwaargewonde slachtoffer gevonden en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De drugsbaron, die na zijn daad op de vlucht sloeg, is later gearresteerd. Hij verdedigde zijn actie door te beweren dat het slachtoffer een affaire had met zijn vrouw en dat hij de moord pleegde om zijn eer te redden. Deze verklaring werd echter tegengesproken door zijn vrouw. Zij verklaarde aan de onderzoekers dat de drugsbaron die dag dronken thuis was gekomen en haar ook had mishandeld.

Lees ook: Extreem-geweld in Marseille: "de echte drugsbaronnen zitten ver weg, in Marokko"

Volgens bronnen van de krant was dit niet de eerste keer dat de drugsbaron dergelijk geweld gebruikte. Hij zou eerder al op dezelfde wijze hebben gereageerd tegen medewerkers die afstand wilden nemen van de drugshandel. Eén van hen stierf in een mysterieus auto-ongeluk, een zaak die nooit opgehelderd is.

Bladna.nl