Zoeken

Marokko gebruikt drones om bosbranden te bestrijden

17 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Marokko zet alle middelen in om tijdens de droge zomerperiode bosbranden te voorkomen. Het koninkrijk gebruikt onder meer Duitse drones met Israëlische systemen om bosgebieden met een hoog risico op branden te bewaken.

De drones die door het koninkrijk worden gebruikt zijn uitgerust met thermische camera’s en kunnen op lage hoogte operationeel zijn, bericht Al Massae. Het initiatief maakt deel uit van de 2020-2030-strategie van de Hoge Commissie voor Water en Bossen en de strijd tegen woestijnvorming (HCEFLCD).

Lees ook: Bosbranden blijven Chefchaouen teisteren, al 725 hectare verwoest

Het initiatief doelt er ook op het gebruik van nieuwe technologieën in de strijd tegen ecologische rampen te bevorderen en te anticiperen op verdachte activiteiten in bosgebieden. De drones worden in de provincies Boulemane en Taza gebruikt en zullen binnenkort naar andere regio’s worden uitgebreid.

In 2020 hadden bosbranden over een periode van acht maanden, ruim 1277 hectare aan bossen verwoest in Marokko, 30% minder dan in de periode 2010-2020. Zo werden vorig jaar 157 bosbranden gemeld, 45% minder dan de gemiddelde in de afgelopen 10 jaar, en 80% in de regio van M’diq.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team