Zoeken

Marokko koopt nieuwe drones voor grensbewaking

28 juli 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko hecht belang aan de versterking van haar capaciteit om toezicht te houden op de landsgrenzen vanuit de lucht. Het koninkrijk heeft daarom twaalf Turkse drones aangeschaft.

Marokko heeft twaalf drones aangekocht om het grondgebied te beschermen en om de luchtbewaking van de grenzen te versterken, meldt Assabah. De nieuwe drones zullen worden ingezet voor het opsporen van smokkelaars, het bestrijden van illegale immigratie en het controleren van verdachte verplaatsingen van personen.

De militaire bases in de buurt van de grenzen in het noorden en oosten van het koninkrijk ontvingen de drones. Zo ook de basis El Aroui in het oosten, niet ver van de grenzen met Algerije en Melilla. Beide gebieden worden geteisterd door de drugssmokkel. Het gebruik van de drones zal ook de mensenhandel helpen terugdringen.

Lees ook: Marokko bestelt Turkse drones

Ook een militaire basis in de regio Tanger-Tetouan heeft een aantal drones ontvangen. De toestellen zullen worden gebruikt om de illegale immigratie en netwerken voor mensenhandel te bestrijden. De bevoegde autoriteiten zullen beter toezicht kunnen houden op het gebied en beelden kunnen doorsturen van de activiteiten die er plaatsvinden, vooral op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor de politie.

Er is, in tegenstelling tot wat door bepaalde media wordt beweerd, geen sprake van een militaire omsingeling van Sebta en Melilla. Marokko tracht enkel het toezicht op het nationale grondgebied en de veiligheidsgordel in de Sahara te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team