Zoeken

Bosbranden blijven Chefchaouen teisteren, al 725 hectare verwoest

16 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

In de provincie Chefchaouen blijven de hulpdiensten vechten tegen de bosbranden die in twee dagen tijd al 725 hectare bos hebben verwoest in Sougna, tussen de gemeenten Tanakoub en Derdara.

Meerdere regio’s in het koninkrijk worden sinds afgelopen vrijdag geteisterd door een hittegolf en temperaturen die oplopen tot 50°C. Dat bericht persagentschap MAP onder vermelding van een rapport van de nationale weerdienst DMN.

Lees ook: Chefchaouen: blusvliegtuigen ingezet om bosbranden te bestrijden

"De inspanningen gaan onvermoeid door om de branden te bedwingen die zaterdagmiddag zijn uitgebroken", meldt Rachid El-Anzi, regionale directeur van de staatsdienst voor water en bossen in Chefchaouen. De verantwoordelijke stelt dat Canadair blusvliegtuigen werden ingezet en dat er voorlopig geen slachtoffers zijn gevallen. De prioriteit voor de hulpdiensten is te voorkomen dat de brand bewoonde gebieden bereikt.

Lees ook: Zagora: 2500 palmbomen door brand verwoest

Om de brand te bestrijden werden 520 leden van de dienst voor water- en bossen, de civiele bescherming, het leger, de hulptroepen en de koninklijke gendarmerie ingezet. De hulpdiensten kunnen tevens rekenen op hulp van de lokale autoriteiten en de inwoners. Een onderzoek werd ingesteld naar de oorzaken van de verwoestende branden.

Bladna.nl