Zoeken

Marokko: doodverklaarde man keert op dag van begrafenis naar huis

16 november 2020 - 10:20 - Marokko

©

Een 50-jarige inwoner van Nador trof bij thuiskomst uit het ziekenhuis een onverwacht tafereel aan. Zijn vrienden en familie hadden zich in zijn huis verzameld om te rouwen om zijn overlijden. Eerder hadden artsen zijn familie ingelicht dat hij was overleden aan het coronavirus.

Het verhaal begon toen de man zijn huis verliet om ergens in de buurt een koffie te gaan drinken en hij acute ademhalingsklachten kreeg. Nadat hij naar het ziekenhuis was gebracht, werd zijn zoon opgebeld met de vraag of hij naar de spoedeisende hulp kon komen om zijn vader te ondersteunen. Toen de zoon bij het ziekenhuis arriveerde, werd hem verteld dat zijn vader was opgenomen op de intensive care voor behandeling van een coronavirus-infectie. Hij probeerde de artsen uit te leggen dat zijn vader een lange geschiedenis heeft van ademhalingsproblemen en dat hij daar zelfs in april een operatie voor had ondergaan in het ziekenhuis van Oujda. Deze informatie werd in het ziekenhuis compleet genegeerd.

Een verpleegster liet de zoon weten dat de beslissing om zijn vader op de Covid-afdeling te plaatsen was genomen door een college van artsen. Zelfs de medische certificaten die bevestigden dat zijn vader aan een luchtwegaandoening leed, brachten het medisch personeel niet op andere gedachten.

Een kwartier nadat hij zijn vader nog in een rolstoel rond zag rijden op de afdeling, kreeg hij te horen dat zijn vader was overleden en dat hij het lichaam niet kon zien vanwege de strenge gezondheidsmaatregelen. Artsen nodigden de jongeman uit om de volgende dag terug te komen om het stoffelijk overschot van zijn vader op te halen.

Terwijl de familie en vrienden de begrafenis van de man voorbereidden, werd het slachtoffer vlakbij zijn huis door voorbijgangers aangetroffen. Hij was erg zwak en hongerig en kon nauwelijks een paar woorden zeggen, meldt de krant Assabah. Volgens de man was hij door de artsen achtergelaten in een kamer en is hij vervolgens naar huis gestuurd door een andere arts.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team