Zoeken

Marokko: DGSN geeft cadeau aan politieagenten

24 december 2023 - 20:00 - Marokko

©

In een gebaar van solidariteit heeft Abdellatif Hammouchi, directeur van de DGSN-DGST, aangekondigd dat 269 politieagenten en werknemers van de Marokkaanse nationale veiligheidsdienst (DGSN) een uitzonderlijke financiële steun zullen ontvangen.

Dit initiatief, bedoeld om de last van dure medische behandelingen voor ernstige aandoeningen te verlichten, zal elke begunstigde voorzien van 20.000 dirham. Dit aantal is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 85 werknemers die in 2021 werden geholpen en de 126 in 2022.

Lees ook: Spanje: "Marokko heeft meest volhardende spionnen"

Naast deze financiële hulp profiteren de DGSN-werknemers en hun families ook van een reeks medische diensten aangeboden door de Gezondheidsinspectie van de Nationale Veiligheid. Deze diensten omvatten toegang tot centrale en regionale faciliteiten, die allemaal gericht zijn op het bieden van kwalitatieve gezondheidszorg en optimale toegang tot medische behandelingen.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi als superster ontvangen in Tanger (foto’s)

Dr. Ilham Saoudi, hoofdcommissaris bij de politie en bedrijfsarts verantwoordelijk voor medische diensten bij de Gezondheidsinspectie, benadrukte de toegenomen vraag naar medische zorg dit jaar. Volgens gegevens van het Marokkaans persagentschap MAP heeft de dienst dit jaar 436.351 consultaties en behandelingen geregistreerd, die uiteenlopen van algemene geneeskunde en specialisaties tot arbeidsgeneeskunde en tandheelkunde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team