Zoeken

Marokkaanse politie presenteert indrukwekkende resultaten voor 2023

28 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In 2023 heeft de Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) een daling geregistreerd in het aantal criminele zaken en een hoge oplossingsgraad behouden, met 95% van de geregistreerde zaken die werden opgelost.

Een opmerkelijke afname van 25% werd geregistreerd in gewelddadige misdrijven, waaronder moord en ernstige mishandeling. Dit succes wordt toegeschreven aan verbeterde onderzoeksmethoden, de essentiële rol van forensische wetenschap en efficiënte coördinatie tussen de verschillende veiligheidsdiensten.

Lees ook: Mooi eindejaarsgeschenk voor Marokkaanse politie

Er zijn ook significante inspanningen geleverd in de strijd tegen drugshandel, wat resulteerde in de arrestatie van 130.212 drugsverdachten en aanzienlijke inbeslagnames van verschillende soorten drugs. De DGSN constateerde echter een stijging in cyberafpersing en sextortion-zaken, waarbij in totaal 508 gevallen werden geregistreerd, een toename van 18% ten opzichte van het voorgaande jaar.

In de strijd tegen illegale immigratie werden 28.863 migranten gearresteerd en 121 criminele organisaties ontmanteld. Bovendien werden 707 valse reisdocumenten en 215 vaartuigen in beslag genomen. De strijd tegen financiële en economische misdrijven zag een toename van 14% in het aantal gevallen, met 529 zaken die gerelateerd zijn aan corruptie, fraude en misbruik van openbare middelen.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten in conclaaf in Qatar

Tot slot werden op het gebied van terrorismebestrijding, 29 personen voor de rechter gebracht en meerdere terroristische cellen opgerold.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team