Zoeken

Repatriëring Marokkaanse Nederlanders uit Nador en Driouch (video)

16 mei 2020 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Begin deze week werden 110 Marokkaanse Nederlanders die in Nador en Driouch vastzaten, met bussen naar de Mohammed V luchthaven in Casablanca gebracht om vervolgens op een repatriëringsvlucht naar Nederland te stappen.

Alle reizigers waren in Marokko gestrand na de sluiting van de grenzen en het luchtruim medio maart. Ze mochten maandag naar Nederland terugkeren. Hun transfer naar de luchthaven gebeurde onder toezicht van de veiligheidsdiensten, meerdere plaatselijke verantwoordelijken en Laarbi Salama, honorair consul van Nederland in Nador.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken liet donderdag weten dat bijna 1300 Nederlanders in de afgelopen weken vanuit Marokko waren gerepatrieerd.

Volgens minister Stef Blok van Buitenlandse zaken zitten meer dan duizend Nederlanders, voornamelijk mensen met de dubbele nationaliteit, nog vast in Marokko vanwege de sanitaire noodtoestand. De Nederlandse en Marokkaanse autoriteiten zouden "veelvuldig en intensief contact" hebben om hun repatriëring te regelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team