Zoeken

Zwangere vrouw en kinderen terug in Nederland na acht weken lockdown in Marokko

8 mei 2020 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Noor Guardi (13) is terug in het Nederlandse Dordrecht na tien weken in Marokko te hebben doorgebracht, waarvan acht weken in lockdown. Samen met haar zwangere moeder en haar broertje mochten ze deze week op een repatriëringsvlucht naar Nederland vertrekken.

Het gezinnetje was eind februari in Marokko aangekomen om een bezoek te brengen aan hun zieke grootvader. Op 14 maart zouden ze naar Nederland terugkeren. Op de luchthaven kregen ze echter te horen dat ze niet mochten vertrekken. "Dat was heel erg stressen. Ik zei alleen maar: ’Dit kan toch niet", vertelt Noor, die woensdag naar Nederland terugkeerde.

"Ik ging elke dag slapen met het gevoel dat ik niet wist wanneer ik terug zou mogen", legt Noor uit. Haar vader Hicham zat intussen nog in Nederland. "Dat was moeilijk. Mijn vrouw is ook zwanger, vijf maanden. Op een gegeven moment mag zij ook niet meer vliegen.", zegt hij aan TV Rijnmond.

Een week geleden kreeg het gezin te horen dat ze op 6 mei naar Nederland zouden mogen vertrekken. "Ik voelde me gelijk goed. Ik kijk heel erg uit naar school, toch wel. Ik wil echt weer naar school. En ik ga zo meteen naar mijn vriendin, want ik heb haar lang niet gezien.", aldus Noor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team