Zoeken

Politie Laayoune zoekt gebedsgenezer die vrouwen verkrachtte

10 april 2021 - 11:40 - Marokko

©

De veiligheidsdiensten van Laayoune zijn op zoek naar een Mauritaanse gebedsgenezer. Hij wordt ervan verdacht zijn cliëntes te hebben verkracht tijdens sessies die hij vastlegde met de camera van zijn telefoon.

De politie van Laayoune kwam de wandaden van de ’raqi’ op het spoor door verkrachtingsvideo’s die rondgingen op het internet. Twee van de mensen die betrokken waren bij het verspreiden van de video’s zijn aangehouden. Uit het vooronderzoek is gebleken dat de twee mannen de telefoon van de Mauritaniër hebben gestolen. De video’s die de verdachte met zijn telefoon had opgenomen, werden vervolgens via WhatsApp en andere sociale media de wereld ingestuurd.

Sinds de video’s op het internet verschenen is de Mauritaniër op de vlucht geslagen. De man die zich voordeed als een gebedsgenezer verbleef al enige tijd illegaal in Laayoune. Hij overtuigde vrouwen die in psychische nood verkeerden ervan dat ze zouden genezen als ze seksuele handelingen zouden verrichten in combinatie met het reciteren van koranverzen om djinns uit te drijven of een vloek te verbreken. Vervolgens chanteerde hij de vrouwen met de opnames die hij had gemaakt om hen nog verder seksueel uit te buiten.

Hoewel de Mauritaanse man nog steeds voortvluchtig is, heeft het openbaar ministerie al een gerechtelijk onderzoek geopend. Er zijn ook getuigenissen afgenomen van enkele slachtoffers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team