Zoeken

Marokko ondanks crisis veiligste bestemming van Afrika

5 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Volgens een onderzoek van een biomedisch ingenieur aan de Universiteit van Malaga in Spanje, Manuel Aguilar, is Marokko het veiligste Afrikaanse land om naar toe te reizen tijdens deze coronaviruspandemie.

Marokko heeft dit goede onderzoeksresultaat te danken aan de vlotte voortgang van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Volgens de studie van de biomedisch ingenieur en voormalig onderzoeker aan de RWTH Universiteit in Aken, Manuel Aguilar, hebben 25 van de 100 Marokkanen al minstens één dosis van het vaccin gekregen en hebben de autoriteiten proactief gereageerd op de pandemie.

Op de ranglijst van landen die er uit het onderzoek naar voren zijn gekomen, staat Marokko op de vijfde plaats achter Israël, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Het koninkrijk wordt in de ranking gevolgd door Egypte, Bhutan, Algerije, Nicaragua en Rwanda.

Manuel Aguilar heeft de studie uitgevoerd aan de hand van vier criteria: vaccinatie tegen het coronavirus, aantal bevestigde besmettingen, bevolkingsdichtheid en naleving van de internationale gezondheidsregels. De data voor het onderzoek zijn afkomstig van de Universiteit van Oxford en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team