Zoeken

Marokko: zo worden coronapatiënten begraven (video)

6 mei 2020 - 13:20 - Marokko

©

Het begraven van mensen die aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden, gebeurt volgens een speciale procedure vanwege de pandemie in Marokko.

In Tanger worden slachtoffers van het virus met veel discretie begraven, met heel weinig aanwezigen. Het stoffelijk overschot wordt in een kist gedaan en door een speciaal team naar de laatste rustplaats gebracht. Het graf van coronaslachtoffers is dieper dan gewone graven en de aanwezigheid van familieleden is gelimiteerd, bijna verboden zelfs.

Le360 bericht dat ook niemand nabij de doodskist mag komen of deze mag aanraken, behalve het speciaal begrafenisteam. De Hoge Ulema raad gaf enkele weken terug toestemming om coronapatiënten zonder wassing te begraven.

Het medium dat een begrafenis in de Noord-Marokkaanse stad bijwoonde, bericht dat de overledene een oude man was. Enkel zijn zoon was aanwezig voor de begrafenis. "Ons verdriet is enorm, maar het is de wil van Allah en we moeten de instructies van de autoriteiten voor het welzijn van allen respecteren", verklaarde hij terwijl hij op meerdere meters van het graf van zijn vader bleef staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team