Zoeken

Moslimgezin in Italië week lang met lichaam overleden moeder in huis

27 maart 2020 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een moslimfamilie heeft in het Italiaanse Lombardije enkele heel moeilijke dagen achter de rug. Hun moeder overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Haar stoffelijk overschot moesten ze in huis houden.

Het incident vond in Pisogne in de provincie Brescia plaats. De vrouw overleed op 18 maart. Haar lichaam werd in een kist gedaan en in de woning van de familie gelaten.

Yassine Lafram, voorzitter van de Unie van moslimgemeenschappen in Italië (UCOII), stelt dat de familie deze dramatische situatie moest meemaken omdat de gemeente Pisogne geen Islamitische begraafplaats heeft. In Brescia is er wel een begraafplaats voor moslims maar coronapatiënten mogen er voorlopig niet worden begraven.

Wat er intussen met het stoffelijk overschot van de vrouw werd gedaan is niet bekend. Wel heeft de organisatie de regering verzocht om het begraven van moslims die aan de gevolgen van het coronavirus overleden, toe te staan op islamitische begraafplaatsen, ook wanneer ze uit andere provincies of regio’s komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team