Zoeken

Yasmina Baddou vervolgd wegens "inbreuk op de wetgeving"

18 juli 2011 - 07:19 - Marokko

©

Yasmina Baddou, Marokkaanse Minister van Volksgezondheid, zal gerechterlijke vervolgd worden voor "overtreden van de wet en inbreuk op de fundamentele Rechten van de Mens". Een klacht hiervoor zal maandag ingediend worden door de managers van vijf klinieken die met sluiting bedreigd zijn.

Volgens de nationale geneesheren vakbond van de liberale sector (SNMSL), die de aanklagers ondersteunt "laat de wet haar (Yasmina Baddou) niet toe om de sluiting van de klinieken te bevelen. De rechter heeft bijgevolg het laatste woord in deze zaak en niet Yasmina Baddou. Zij heeft het voorrecht voorbijgelopen. Dit is een inbreuk op de fundamentele Rechten van de Mens".

Yasmina Baddou wordt ervan beschuldigd verschillende etapes van de gangbare procedure in verband met vaststellen van inbreuken in de privéklinieken, te hebben overslaan door de sluiting van deze klinieken aan te kondigen.

De Minister van Volksgezondheid, die reeds in maart jl haar aftreden aankondigde, heeft vorige week de sluiting van dertien privéklinieken in Marokko aangekondigd. Zes andere klinieken zijn eveneens het object van een ingebrekestelling. Voor dit uit te voeren had de Minister aan Driss Dahak, algemeen regeringssecretaris, gevraagd om de activiteiten van de klinieken stop te zetten totdat zij weer op peil zouden staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team