Zoeken

Marokko: celstraf voor advocaat wegens laster tegen Islam

23 mei 2020 - 12:40 - Marokko

©

Een advocaat is door de rechtbank van eerste aanleg in Khemisset tot twee maanden gevangenisstraf veroordeeld. Hij werd vervolgd voor laster tegen de Islam, racisme en het beledigingen van overheidsambtenaren.

De advocaat had op zijn Facebook-pagina een video gepubliceerd waarin hij meerdere politici beschuldigde en beledigde, waaronder de gouverneur van Khemisset, de afgevaardigde van de gevangenisadministratie DGAPR, de baas van de lokale politie en diens adjunct en meerdere actuele en voormalige volksvertegenwoordigers.

Assabah bericht dat de raadsman niet alleen beledigingen uitte tegen de verantwoordelijke, maar hen er ook van beschuldigde voor 12 hectare aan gronden te hebben gestolen. De politiebaas werd er daarnaast van beschuldigd een proces-verbaal over de "verdachte dood" van een politieman te hebben vervalst. De adjunct van de politiebaas zou zelfs de auto van de advocaat hebben opgeblazen.

Volgens het filmpje van de advocaat werd hij daarnaast verbaal door de vrouw van de kaïd in zijn eigen kantoor aangevallen en zou hij zelf kwaad en onbeleefd hebben gereageerd.

Tijdens de behandeling van de zaak vertelde de beklaagde dat hij kwaad was toen hij de video had opgenomen en dat hij dat juist na zijn ruzie met de vrouw van de kaïd had gedaan. Hij wilde naar eigen zeggen de Islam niet schenden daar hij zelf moslim is, noch tot haat aanzetten. Hij werd van deze feiten vrijgesproken.

Bladna.nl