Zoeken

Marokko: 10 jaar cel voor verkrachting bejaarde vrouw

9 maart 2021 - 18:40 - Marokko

©

De rechtbank in Safi heeft een jonge drugsdealer veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een 70-jarige vrouw in de provincie Youssoufia.

De gebeurtenis vond plaats in het huis van het slachtoffer vorige week. De verdachte verkrachtte een 70-jarige chronisch zieke vrouw, die in de Zaouia van Sidi Ahmed woont, meldt Al Massae. Naar verluidt ging het over een verkrachting uit wraak. In het verleden had het slachtoffer een klacht tegen de jongeman ingediend, waarin zij hem ervan beschuldigde haar huis in brand te hebben gestoken.

Voordat hij het misdrijf pleegde, had de verdachte drugs en alcohol gebruikt. Hij drong de slaapkamer van het slachtoffer binnen, waarna hij haar mishandelde en verkrachtte. Toen de misdaad gepleegd was, viel hij in slaap. Het slachtoffer maakte van de gelegenheid gebruik om haar huis te ontvluchten. Ze alarmeerde de Koninklijke gendarmerie, maar de verkrachter was al weg toen ze ter plekke kwamen. Ze konden hem later toch nog arresteren. Tijdens een huiszoeking in de woning van de jongeman namen de rechercheurs grote hoeveelheden cannabis in beslag.

In de getuigenbank verklaarde de verdachte dat hij een vrijwillige intieme relatie had met de 70-jarige vrouw, aan wie hij geld gaf telkens wanneer zij daaraan behoefte had. Deze verklaringen zijn verre van overtuigend voor de rechter, die de jonge drugsdealer veroordeelde tot 10 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team