Zoeken

Spaans Marokkaanse vrouw verkracht in Salé

18 maart 2021 - 12:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Salé heeft eind vorige week een man van 34 jaar aangehouden wegens identiteitsdiefstal, oplichting, schending van vertrouwen en verkrachting. Het slachtoffer is een Marokkaans-Spaanse vrouw van 34 jaar, die aan psychische stoornissen lijdt.

De verdachte deed zich voor als ambtenaar om de hand te vragen van de jonge vrouw uit een welgestelde familie in Salé. De vader van het gezin is rijk en eigenaar van een privéschool. In de overtuiging dat hun geestelijk gestoorde dochter bij zo iemand in goede handen zou zijn, ging de rijke familie op het verzoek in. De verdachte speelde met de gevoelens van het slachtoffer en verkrachtte haar alvorens te verdwijnen, meldt het dagblad Al Akhbar. Volgens de politie buitte hij de naïviteit en vooral de psychische en mentale stoornissen van de jonge vrouw uit, door haar te manipuleren.

Tijdens de korte tijd dat hij zich voordeed als haar verloofde, verwierf de verdachte een appartement ter waarde van 900.000 dirham, een auto en andere goederen, alvorens spoorloos te verdwijnen. Op dat moment realiseerde de familie zich dat zij waren bedrogen door de man. Vervolgens werd er een klacht ingediend bij het parket van Rabat.

Een onderzoek werd ingesteld en leidde tot de aanhouding van de valse verloofde. De beschuldigde heeft de hem ten laste gelegde feiten toegegeven tegenover het bevoegde parket. Zijn proces vaat spoedig van start.

Bladna.nl