Zoeken

Marokko: cafés en restaurants open tot 23.00 uur?

6 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

Het zijn moeilijke tijden voor Marokkaanse horecaondernemers die nog onrustiger zijn geworden door het nieuws dat de Marokkaanse regering een voorstel in overweging heeft genomen om de sluitingstijden voor cafés en restaurants te verruimen naar 23.00 uur. De sector is hard getroffen door de beperkingen die er zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

"Het besluit om cafés en restaurants open te houden tot 23.00 uur maakt deel uit van de voorstellen die we aan de regering hebben gedaan. We hebben vandaag vergaderingen gehouden met vertegenwoordigers van verschillende ministeries, maar ik kan u verzekeren dat er op dit moment geen officiële beslissing is", zegt Noureddine Haraq, voorzitter van de Nationale Vereniging van Café- en Restauranteigenaren in Marokko (ANPCRM).

Dat de horecasector flink heeft geleden onder de gezondheidscrisis, blijkt ook uit de gegevens van het ANPCRM. Volgens de cijfers van de vereniging heeft 25% van de horecaondernemers in Marokko al definitief de deuren moeten sluiten door de opeenvolgende maatregelen die er door de overheid zijn ingevoerd sinds het begin van de pandemie. Zo was er eerst sprake van een complete sluiting van de horeca, daarna een verbod op het uitzenden van voetbalwedstrijden in cafés en een grens aan het aantal klanten van 50% van de normale capaciteit. De avondklok die tijdens de Ramadan is ingevoerd heeft de horecasector nog meer problemen bezorgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team