Zoeken

Marokko: bouwvakker probeert politie te misleiden, tevergeefs

25 april 2020 - 20:00 - Marokko

©

Een bouwvakker is woensdag in Casablanca gearresteerd. De man reed met zijn auto in de metropool en gebruikte een persbadge om zijn verplaatsing te rechtvaardigen.

De politie in de wijk Mediouna hield de man tegen voor een routine identiteitscontrole. De man toonde hen zijn badge in de hoop door te mogen rijden, tevergeefs.

Een snelle controle toonde aan dat de bestuurder in werkelijkheid in de bouwsector werkt en dat de badge die hij gebruikte vals was. Hij werd gearresteerd en in bewaring gesteld.

Marokko had op 20 maart dit jaar de noodtoestand afgekondigd in de strijd tegen de coronavirus epidemie. De lockdown werd eerder deze maand met vier weken verlengd. Marokkanen moeten nog zeker tot 20 mei binnen blijven. Het koninkrijk heeft ook zijn grenzen en luchtruim gesloten om het coronavirus te bestrijden en het gebruik van mondkapjes buitenshuis verplicht gemaakt.

Volgens gegevens van de nationale veiligheidsdienst DGSN werden sinds 20 maart ruim 61.000 mensen gearresteerd voor het schenden van de noodtoestand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team