Zoeken

Marokkanen nog zeker vier weken binnen, lockdown verlengd

19 april 2020 - 11:51 - Marokko

©

Marokko heeft zaterdag besloten om de sanitaire noodtoestand met vier weken te verlengen. De regeringsraad, voorgezeten door Premier Saadeddine El Othmani, heeft de lockdown tot 20 mei 2020 verlengd.

Volgens het decreet 2.20.300 is de Marokkaanse regering bevoegd om de bevolking thuis te houden en verplaatsing te verbieden, behalve voor noodsituaties.

In Marokko werd op 13 maart dit jaar de sanitaire noodtoestand afgekondigd om de coronavirus epidemie te bestrijden. De lockdown moest toen vier weken duren, maar dat blijkt niet genoeg te zijn.

Winkels, scholen en alle niet noodzakelijke handels en bedrijven moeten gesloten blijven. Enkel voedingswinkels en apothekers mogen open blijven tijdens de noodtoestand.

Marokkanen zullen als gevolg een groot deel van de Ramadan thuis moeten blijven. In de afgelopen vier weken werden ruim 25.000 mensen gearresteerd voor het overtreden van de lockdown. Allen riskeren tot drie maanden gevangenisstraf. Sinds het begin van de epidemie werden 2685 coronabesmettingen vastgesteld en overleden 137 mensen aan de gevolgen daarvan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team