Zoeken

Amerikaanse State Department en CIA gebruiken Marokkaanse kaart met Sahara

3 maart 2021 - 15:20 - Wereld

©

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken en de CIA maken gebruik van een kaart van Marokko waarin het Sahara-gebied is opgenomen. Dit is geruststellend voor het koninkrijk, vooral op een moment dat Algerijnse lobby’s en aanhangers van de Polisario de regering Biden oproepen de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse Sahara terug te draaien.

De kaart van Marokko met de Sahara is nu te zien op Travel.state.gov, een website die informatie verstrekt voor Amerikanen die op reis willen gaan. Naast het State Department hebben ook andere officiële Amerikaanse websites, waaronder die van de CIA, de kaart van Marokko met inbegrip van de Sahara overgenomen.

De Verenigde Staten onthulden voor het eerst de "nieuwe officiële kaart" van Marokko die het Sahara-gebied integreert, tijdens een ceremonie die gehouden werd op de Amerikaanse ambassade in Rabat op 12 december 2020, twee dagen nadat Trump het decreet ondertekende.

Het inzetten van deze nieuwe kaart door verschillende officiële Amerikaanse websites, doet vermoeden dat de regering Biden het decreet tot erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara niet zal aanvechten. Bovendien heeft de opvolger van Trump intussen de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara en de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël verwelkomd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team