Zoeken

Marokko belangrijke toeristische markt voor Spanje

4 mei 2023 - 16:00 - Economie

©

Het aantal reizigers tussen Marokko en Spanje is in 2022 meer dan verdubbeld. Deze trend, die dit jaar doorzet, maakt het koninkrijk een potentieel zeer levendige markt voor het Iberisch schiereiland.

Na een magere periode als gevolg van de Covid-19 pandemie, beleeft het toerisme in Spanje momenteel een opleving. Dit blijkt uit gegevens van AENA, het Spaanse bedrijf dat belast is met het beheer en de ontwikkeling van luchthavens in Spanje. In januari, februari en maart passeerden in totaal 53,6 miljoen passagiers de Spaanse luchthavens.

Lees ook: Marokko moet zich aanpassen aan nieuwe eisen toeristen

Spanje heeft deze verbetering te danken aan landen als Marokko. Reizigers die van en naar het Koninkrijk vliegen stegen in het eerste kwartaal met 134% tot meer dan 736.000 passagiers. Marokko staat nu op de twaalfde plaats in de top 15 van landen met de meeste passagiers.

Met bijna 1,5 miljoen staat Portugal op de zevende plaats, met een stijging van 86% ten opzichte van vorig jaar. Met 3,3 miljoen passagiers, bijna 60% meer dan vorig jaar, was Italië eind maart de vierde beste markt. Frankrijk is vijfde met 2,7 miljoen passagiers, een stijging van 35% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. Met 600.000 passagiers in slechts drie maanden (48% meer dan in 2022) maakt Polen de top 15 compleet.

Lees ook: Marokko wil toonaangevende toeristische bestemming worden

De opleving zal naar verwachting aanhouden, aangezien luchtvaartmaatschappijen van plan zijn hun vluchtaanbod voor het zomerseizoen te vergroten. De vluchten naar Marokko zijn met 60% gestegen, naar Polen met bijna 50% en naar Portugal met 30%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team