Zoeken

Marokko: bejaard koppel uit Europa mishandeld en gegijzeld

12 juni 2019 - 22:15 - Gemeenschap

©

Een rijke bejaarde Marokkaan uit het buitenland en zijn vrouw zijn het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in hun villa in Safi.

Volgens Al Akhbar drongen vier verdachten de woning van de slachtoffers binnen in de nacht van 24 mei. Het koppel werd vastgebonden, zwaar mishandeld en geëlektriseerd tot ze het bewustzijn verloren.

De verdachten maakten juwelen, geld en andere waardevolle spullen buit. Na het vertrek wist een kind die alles had gezien, de buren te waarschuwen. De politie en hulpdiensten werden erbij geroepen en het koppel werd in een kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Beiden verkeren nog steeds in levensgevaar.

Onderzoek toonde aan dat de leider van de bende een traiteur is die voor het koppel werkte. Hij werd zaterdag samen met twee medeplichtigen gearresteerd. Tijdens een huiszoeking bij de verdachten werden de gestolen spullen teruggevonden.

De drie gearresteerde verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen en verschenen dinsdag voor de rechter. Tegen de vierde verdachte werd een nationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team