Zoeken

Marokko: bende steelt 4 miljoen van winkelier in Tanger

2 juli 2019 - 17:40 - Gemeenschap

©

Drie verdachten zijn door de politie in Tanger gearresteerd voor de diefstal van 3,95 miljoen dirham. De eigenaar, een winkelier, deed op 15 juni aangifte bij de politie.

De arrestatie van de verdachten gebeurde in samenwerking met de inlichtingendienst DGST. Het slachtoffer meldde bij de politie dat hij door vijf mannen aan boord van een auto was aangevallen en met een mes was bedreigd.

Twee verdachten die de overval pleegden werden kort nadat de winkelier melding deed van de diefstal gearresteerd. Over de rol van derde arrestant heerst onduidelijkheid.

Huiszoekingen bij de drie verdachten leidden tot de inbeslagneming van een deel van de buit, met name 890.000 dirham, de huurauto die tijdens de diefstal was gebruikt en die valse kentekenplaten had, vier mobiele telefoons, een mes en een jachtgeweer.

De drie verdachten werden in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt nog naar hun twee medeplichtigen. De politie vermoedt dat de twee voortvluchtigen in het bezit zijn van de rest van het gestolen geld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team