Zoeken

Marokko: begrafenismaaltijden verboden!

30 augustus 2023 - 19:00 - Marokko

©

Inwoners van twee Marokkaanse dorpen mogen geen begrafenismaaltijden meer organiseren. Dit besluit is genomen tijdens een openbare vergadering.

Geen begrafenismaaltijden meer in Taghit en Ajraghni, gelegen in de provincie Boulemane. Na een openbare vergadering is besloten begrafenismaaltijden in deze twee dorpen te verbieden, meldt TelQuel. Dit besluit is schriftelijk vastgelegd door vertegenwoordigers van beide dorpen.

Lees ook: Politiebaas verhindert begrafenis wereld-Marokkaan in M’diq

Mensen die hun medeleven komen betuigen, worden geacht niet te eten tijdens rouwperiodes en deze traditie niet meer te volgen tijdens begrafenisceremonies. Bovendien moeten ze hun condoleances betuigen op het moment van de begrafenis en niet terugkeren naar het huis van de overledene na de begrafenis, "tenzij het absoluut noodzakelijk is", staat er vermeld.

Lees ook: Marokko: maximum 10 mensen op begrafenis

De inwoners van de twee dorpen willen met dit besluit, dat zowel voor mannen als vrouwen geldt, een oplossing bieden voor begrafenisgewoonten die "soms als overdreven worden beschouwd" en "respect tonen voor de overledene en zijn familie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team