Zoeken

Marokko: baby’s verwisseld, moeder eist DNA-onderzoek

17 augustus 2019 - 14:00 - Marokko

©

Op de kraamafdeling van het academisch ziekenhuis Ibn Sina in Rabat is een nieuw schandaal uitgebroken. Twee baby’s, een meisje en een jongen, zouden zijn verwisseld.

Beide baby’s lagen drie dagen op de afdeling neonatologie en zouden toen zijn verwisseld. De biologische moeder van het meisje merkte direct dat er iets mis was en weigerde het ziekenhuis te verlaten.

Volgens het Marokkaans netwerk voor het recht op welzijn, lag de moeder al negen dagen in het ziekenhuis. Ze eist dat haar dochtertje wordt teruggegeven of dat een DNA-onderzoek aantoont dat het jongetje echt haar zoon is.

Uit vrees voor een schandaal werd vrijdag een spoedvergadering gehouden met de dokters en vroedvrouwen die aanwezig waren tijdens de bevalling en voor de baby’s zorgden. Wat er tijdens deze meeting werd besloten is niet bekend.

Het netwerk hekelt de handelswijze van het ziekenhuis dat regelmatig incidenten ontkent zonder de moeite te doen om een onderzoek te verrichten. De organisatie vraagt aan het ministerie van Gezondheid om de nodige maatregelen te treffen en een goed beheer van het ziekenhuis te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team