Zoeken

Marokkaanse vrouwen met baby en 11.000 euro betrapt in Melilla

1 november 2019 - 13:00 - Marokko

©

Drie Marokkaanse vrouwen zijn door de politie in Melilla gearresteerd voor het smokkelen van een baby. De vrouwen wilden het kind met een Frans paspoort Spanje binnensmokkelen.

Volgens een verklaring van de Spaanse politie hadden de vrouwen bovendien 11.000 euro in de luier van het kind verstopt.

De drie vrouwen wilden op een veerboot naar Almeria stappen toen ze uit de rij werden gehaald. Een van de vrouwen vertelde dat ze de moeder van de baby was. Een controle van de gegevens die ze aan de politie gaf toonde echter aan dat ze niet de moeder was.

Ook de reisdocumenten die de vrouw voor het kindje van nog geen jaar aan de agenten gaf bleken die van een veel ouder kind te zijn. De twee vrouwen die haar vergezelden, waaronder haar zus, hielden vol dat ze wel de moeder was. Ze vertelden aan de agenten dat ze naar Spanje wilden vertrekken in de hoop op een beter leven.

Omdat de documenten van de baby duidelijk niet in orde waren en de onmogelijkheid om de identiteit van het kind en van de ouders met zekerheid vast te stellen, werd besloten om het kind aan een opvangcentrum in Melilla toe te vertrouwen.

De drie vrouwen werden gearresteerd een aangeklaagd voor "misdaad tegen de rechten van buitenlanders en vervalsing", aldus de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team