Zoeken

Marokko: Arabisch verplicht in het publieke domein

2 januari 2021 - 16:00 - Marokko

©

Marokkaanse Kamerleden hebben besloten om een oud wetsvoorstel over de bescherming van de Arabische taal een nieuw leven in te blazen. Het wetsvoorstel werd door de PJD-partij jaren gelezen ingediend. Het comité voor Onderwijs, Cultuur en Communicatie gaat de mogelijkheden onderzoeken.

Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat de Arabische taal wordt beschermd en gepromoot in het publieke leven. Hetzelfde zou kunnen gelden voor de Amazigh taal als het door de selectie komt, meldt de krant Al Akhbar.

De PJD wil deze wet invoeren omdat het Arabisch in het dagelijks leven is ingeburgerd op alle facetten van het publieke domein, zoals handel en publieke diensten. De partij wil dat het Arabisch in alle belangrijke documenten wordt gebruikt, in correspondentie en tijdens vergaderingen van staatsbedrijven. Reclamespotjes en reclameborden moeten in het Arabisch zijn en hetzelfde geldt voor oproepberichten in het openbaar vervoer.

De bedoeling is om op deze manier de Arabische taal te waarborgen en invloeden van buitenaf te weren. De politieke partij wil zelfs boetes invoeren tussen de 2000 en 50.000 dirham als de wet wordt overtreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team