Zoeken

Amerikanen helpen Marokkaans cultureel erfgoed beschermen

30 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

De adjunct-staatssecretaris van Onderwijs en Cultuur van de Verenigde Staten, Marie Royce, stond aan het hoofd van een Amerikaanse delegatie die van 20 tot 23 november een bezoek heeft gebracht aan Marokko. Royce en haar team zijn voornamelijk naar Marokko gekomen om een overeenkomst te sluiten om de illegale import van archeologische objecten uit het koninkrijk te beperken.

Met de minister van Jeugd, Sport en Cultuur, Othman El Ferdaous, heeft Royce besproken wat de mogelijkheden zijn voor culturele uitwisseling tussen de Verenigde Staten en Marokko en wat de VS kan betekenen voor het behoud van cultureel erfgoed in Marokko. Dit staat vermeldt in een persbericht van de Amerikaanse ambassade in Rabat.

"We hopen definitieve vooruitgang te boeken in de richting van de ondertekening van een overeenkomst die onze culturele instellingen en onze autoriteiten in staat stellen om samen te werken aan de bescherming van het Marokkaanse culturele erfgoed tegen plunderingen, en die een bredere culturele uitwisseling tussen onze landen zou bevorderen", heeft Royce gezegd.

Sinds 2002 is er door het American Ambassadors Fund for the Preservation of Culture, meer dan 860.000 dollar geïnvesteerd in 11 projecten, meldt InfoMedia. Daarnaast is er via het programma USAID, een bedrag van 3 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor de promotie van religieuze tolerantie en inspanningen van de gemeenschap om het cultureel erfgoed van religieuze en etnische minderheden in Marokko te behouden.

Tijdens haar bezoek heeft de Amerikaanse adjunct-staatssecretaris de Nahon-synagoge in de medina van Tanger bezocht. Een gebouw dat symbool staat voor de religieuze diversiteit van Marokko en de bevordering van interreligieus begrip.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team