Zoeken

Melhoun en Dakka Marrakchia op ICESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed

11 juli 2022 - 15:00 - Sport

©

Nieuwe historische plaatsen, kunstwerken of culturele elementen zijn toegevoegd aan de definitieve lijsten van het materieel en immaterieel cultureel erfgoed in de islamitische wereld. Het bevoegde comité van de Islamitische Wereldorganisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (ICESCO) heeft dinsdag aangekondigd dat Marokko 46 elementen van het cultureel erfgoed aan de ICESCO-lijsten heeft toegevoegd.

In totaal werden 26 aanvragen door het Directoraat Cultureel Erfgoed van het ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie ter goedkeuring aan het comité voorgelegd om als zuiver materieel en immaterieel Marokkaans cultureel erfgoed te worden opgenomen, aldus een verklaring van het ministerie.

Lees ook: Abidat Rma binnenkort immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid?

Andere culturele elementen die bij de ICESCO als Marokkaans cultureel erfgoed geregistreerd zijn, zijn de kennis en gebruiken van de Marokkaanse couscous, de kunst en kennis van de Marokkaanse kaftan, de Marokkaanse Melhoun en de kunst van de Dekka Marrakchia. Deze registraties zijn een nieuwe stap naar de opname van deze kunsten in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Met de opname van 46 elementen in de ICESCO-lijsten, naast de 31 elementen op de voorlopige lijst die nog moet worden goedgekeurd, staat Marokko bovenaan de definitieve lijst van materieel en immaterieel cultureel erfgoed in de islamitische wereld. Het ministerie van Cultuur belooft meer erfgoedelementen toe te voegen om de culturele rijkdom van Marokko internationaal te promoten.

Lees ook: Marokko: "Couscous is 100% Marokkaans"

Tijdens de 10ᵉ zitting van het Comité is een ceremonie gehouden om certificaten van inschrijving op de lijsten van het cultureel erfgoed uit te reiken aan ambassadeurs en vertegenwoordigers van bepaalde lidstaten van de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team