Zoeken

Marokko: imam geschorst na preek over Amerikaans vredesplan Palestina

21 februari 2020 - 13:10 - Marokko

©

De imam van de Ibn Hazem moskee in Oujda is door het ministerie van haboes en Islamitische zaken geschorst omdat hij zich niet aan de officiële preek had gehouden tijdens het vrijdagsgebed.

In een verklaring op Facebook bericht de imam zelf dat het ministerie hem meer details heeft gevraagd over uitspraken die hij maakte over de "deal van de eeuw" van Donald Trump voor het conflict tussen Palestina en Israël.

De imam zou onder meer kritiek hebben geuit op de houding van sommige Arabische leiders ten opzichte van Israël en de Verenigde Staten. Hij sprak naar eigen zeggen over "het belang van het gebed in moskeeën, met name in de drie heilige plaatsen, waaronder de Al Aqsa moskee die bedreigd wordt door het Israëlisch-Amerikaans akkoord".

De imam betreurt zijn "ongerechtvaardigde en oneerlijke" schorsing. In zijn bericht stelt hij dat hij al jaren voor het ministerie werkt en in vijf moskeeën in de stad het gebed heeft geleid. Volgens hem heeft het ministerie daar geen rekening mee gehouden en zijn onmiddellijke schorsing zonder waarschuwing besloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team