Zoeken

Palestina: Marokko aanwezig op conferentie Bahrein

25 juni 2019 - 16:45 - Marokko

©

Marokko zal aanwezig zijn op de "Conferentie van de schaamte" die door de Verenigde Staten in Bahrein wordt georganiseerd zonder Palestina.

In Marokko werd zondag massaal gedemonstreerd tegen de conferentie waarop de Verenigde Staten een "vredesplan" voor het Israëlisch-Palestijnse conflict zal presenteren.

Marokkanen hebben woedend gereageerd op het besluit van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken om aan de conferentie in Manamah deel te nemen.

De bijeenkomst zal verantwoordelijken, leden van het maatschappelijk middenveld en zakenlieden samenbrengen om Palestina te overtuigen dat een vredesovereenkomst noodzakelijk is om uit de financiële crisis te geraken.

Het vredesplan wordt gedragen door de schoonzoon van Donald Trump. De Amerikaanse autoriteiten verwachten dat de deelnemers 50 miljard dollars in de economische ontwikkeling van Palestina zullen injecteren. Maar Palestina weigert aan de conferentie deel te nemen omdat het niet betrokken werd bij de organisatie ervan.

Naast Marokko zullen ook Jordanië en Egypte, die beiden een overeenkomst hebben gesloten met Israël, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten aan de conferentie deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team