Zoeken

27 doden bij busongevallen in Nador en Essaouira

10 juli 2012 - 09:56 - Marokko

©

Bij twee busongevallen in de regio’s van Nador en Essaouira begin deze week, zijn 26 mensen om het leven gekomen, en raakten een veertigtal reizigers gewond.

Maandag vond een eerste ongeval plaats in de gemeente Afsou, ten westen van Nador. Tien mensen werden gedood en 33 gewond. De bus dat Rabat en Nador moest verbinden, sloeg over de kop op een paar kilometers van Laroui.

Onder de slachtoffers van het ongeval, dat te wijten is aan snelheid volgens politiebronnen, bevinden zich drie vrouwen en een meisje.

Dezelfde dag kwamen 16 mensen om het leven toen een andere bus kantelde in Tamanar, regio Essaouira. Bij de dodelijke slachtoffers behoren toeristen waarvan de nationaliteit nog niet is gekend. De bus was vertrokken van Agadir en moest zich in Essaouira begeven.

Update:

  •  Een 31-jarige Nederlandse vrouw is in het busongeluk tussen Agadir en Essaouira omgekomen. Zij maakte een rondreis in Marokko volgens het ministerie van Buitenlandse zaken. Ook een Duitse vrouw bevindt zich bij de slachtoffers.
  •  Bij de twee ongelukken vielen er in totaal 27 doden en 43 gewonden volgens de politie.
  • Reageer op Facebook

    Bladna.nl

    Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team