Zoeken

Marokko gaat lastige Syrische vluchtelingen uitzetten

17 maart 2014 - 15:15 - Gemeenschap

©

In een verklaring kondigt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken dat Syrische vluchtelingen die de rust van de moskeeën en moskeegangers verstoren, onmiddellijk het land zullen worden uitgezet.

Het ministerie zal hiervoor beroep doen op de wet 02-03 over de ingang en verblijf van buitenlanders in Marokko.

De beslissing werd genomen nadat een eerdere waarschuwing van het ministerie van Islamzaken, geen verandering heeft gebracht in het gedrag van Syrische bedelaars in en rondom Marokkaanse moskeeën.

Begin maart had het ministerie van Islamzaken een waarschuwing uitgegeven tegen het gedrag van Syrische vluchtelingen in en nabij moskeeën. Aan moskeeverantwoordelijken werd toen gevraagd om daar meer aandacht aan te schenken en de meest extreme gevallen bij de lokale autoriteiten te melden.

De laatste maanden zijn honderden Syrische vluchtelingen in Marokko aangekomen. De meesten worden aan hun lot overgelaten en gaan daarom nabij moskeeën, markten en winkelcentra bedelen. Het is vooral hun vasthoudende manier van bedelen die de regering verontrusten. Zo tonen zij bijvoorbeeld hun paspoort aan voorbijgangers, om medelijden te wekken.

De onrusten in Syrië begonnen in maart 2011 met protestbewegingen tegen het Syrisch regime. Bij de burgeroorlog die daarop volgde zijn vorig jaar ruim 126.000 mensen om het leven gekomen, volgens cijfers van de Verenigde Naties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team