Zoeken

Marokko: ambassade Koeweit reageert op vlucht Koeweitse pedofiel (video)

26 februari 2020 - 13:20 - Marokko

©

Abdellatif al Yahya, ambassadeur van Koeweit in Marokko, heeft gereageerd op de vlucht van één van zijn landgenoten die in het koninkrijk van pedofilie wordt verdacht.

Volgens de diplomaat heeft de ambassade niets te maken met het vertrek van de man die werd aangeklaagd voor het misbruik van een 14-jarig meisje in Marrakech.

Tijdens een persconferentie op zaterdag verklaarde Abdellatif al Yahya dat de hele zaak "was gedramatiseerd door de media". Hij riep ook op om het "vermoeden van onschuld" te respecteren zolang de justitie zich niet over de zaak heeft uitgesproken.

Volgens al Yahya respecteert zijn ambassade de justitie en werd er nooit ingegrepen om de verdachte te helpen Marokko te ontvluchten.

De ambassadeur gaf ook meer details over de zaak zoals dat het medisch attest dat de verdachte gebruikte om Marokko te verlaten, zes maanden na de vermeende misbruik was uitgeschreven. De verdachte zou het slachtoffer op internet hebben leren kennen en niet hebben geweten dat ze minderjarig was. Hij zou intussen ook een regeling hebben getroffen met haar familie.

H24info herinnert eraan dat de verdachte op 11 februari voor de rechter in Marrakech moest verschijnen maar niet kwam opdagen. De man had vijf dagen na voorwaardelijk te zijn vrijgelaten een medisch attest gekregen van een ziekenhuis in Koeweit. In Marokko riskeert hij tot 20 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team